loader

Schrijf je in

/ ( mm / dd )

Over Nayo

NaYo is een plek waar je kan thuiskomen bij jezelf. Tijd voor jezelf. In deze hectische tijden niet onbelangrijk. Daarom is er ook bewust gekozen om met kleinere groepen te werken. De lessen en begeleiding zijn dan ook persoonlijk gericht. Omdat iedereen de nodige aandacht verdient. Inhoud en kwaliteit zijn dan ook de rode draad in de lessen.

Visie

Door de inzet van het bewuste denken ontwikkelt men in de yoga de nodige aandacht voor het bewegingsmechanisme. Deze kerngedachte, aangevuld met elementen uit de yogatherapie en eigen ervaring, heb ik aangewend om een eigen pure en heldere yogastijl te ontwikkelen.
 

Alle energie vertrekt vanuit onze core, ons ‘lichaamscentrum’; om van daaruit onze extremiteiten vrij te kunnen bewegen. De accenten liggen op een correct alignment in combinatie met de juiste ademhaling. Bijgevolg laten we spanningen los en worden we meer ‘aanwezig’ in ons lichaam.
 

Het intensief beoefenen van yoga ondersteunt ons hele organisme en resulteert in een krachtig en soepel lichaam. Het geeft je ‘veerkracht’, dit zowel op fysiek als mentaal niveau. Iets wat we in ons drukke en soms vrij chaotische samenleving meteen kunnen toepassen in ons dagelijks leven.

Sophie

Dansen was haar eerste liefde. Naast haar conservatorium opleiding klassieke dans te Kortrijk, studeerde ze Grafische Communicatie en Meertalig Management. De passie voor zowel het artistieke in woord en beeld, alsook verschillende dans- en bewegingsvormen is er altijd gebleven. Haar levenspad bracht haar eerst bij de Ashtanga en Vinyasa Yoga. Al héél snel ervaarde ze de vele voordelen ervan. Door haar leergierigheid werd een eerste Teacher Training een logische volgende stap. Daarna volgden er nog meer… Hoewel lesgeven niet haar eerste intentie was, is Sophie al meer dan 10 jaar gepassioneerd door yoga. Met veel enthousiasme en gedrevenheid geeft ze graag haar kennis door.
 

Uiteindelijk is ze haar hart verloren bij de Iyengar Yoga en blijft ze zich verder intensief bijscholen. Net omdat deze stijl héél gestructureerd is, wetenschappelijk onderbouwd en sterk therapeutisch werkt.
 

‘Zolang we als leeraar leerling blijven, ervaren we interactie en continuïteit.’

Opleidingen

Prana Yoga Flow: Alberto Paganini, Soma Yoga, Brugge

Yoga Therapie: Gert Van Leeuwen, Amsterdam

Yoga Therapie: Robert Boustany

Ashtanga Yoga: Pattabi Jois, David Swenson, Doug Swenson

Vinyasa Yoga: Neva Ingalls, Michael Hamilton, Sheva Rea, Bryan Kest, Rusty Wells, Jason Crandell

Anusara Yoga: Marc St Pierre, Jeff Fisher, Kenny Graham, Barbra Noh

Iyengar yoga: Eva Kamala, Ann Brosens, Berber Schönholzer (NL), Willy Bok, Rita Poelvoorde, Manouso Manos, (US), Philippe Amar (FR)

Anatomie & Fysiologie Bachelor Opleiding: Howest, Brugge

Integrale Coaching - Open Mind, Gent